Curs CAP, Certificat de aptitud profesional Certificat d'aptitud professional que es requereix amb caràcter obligatori als conductors de transport de viatgers i als conductors de transport de mercaderies.
Contacta amb nosaltres Curs CAP, Certificat d'aptitud professional

Curs CAP

Els cursos CAP (Certificat d'Aptitud Professional) acrediten, juntament amb el permís de conduir professional, l'aptitud del conductor per realitzar la seva tasca. Són cursos de 140 hores que ofereixen formació sobre conducció racional basada en les normes de seguretat, aplicació de la reglamentació, salut, seguretat viària i mediambiental, serveis i logística. L'examen teòric de la Direcció General de Trànsit es caracteritza per la redacció de les seves preguntes. Des de l'Autoescola Sabat, a Tarragona, volem oferir la millor preparació per poder superar aquesta prova teòrica sense problemes.
Aquests cursos van dirigits als conductors amb els permisos C, C+E, D i D+E, i tenen contingut específics segons el tipus de vehicle o la tasca que desenvolupa el conductor, el CAP Contínua s'ha de fer cada cinc anys i té una durada de 35 hores.
És un certificat d'aptitud professional que es requereix amb caràcter obligatori als conductors de transport de viatgers i als conductors de transport de mercaderies, sense el qual no poden dur a terme l'activitat professional del transport. L'objectiu de la normativa abans esmentada és de garantir que el conductor, en virtut de la seva qualificació, estigui capacitat tant per a l'accés com per a la continuació de l'activitat de conducció. Amb això, es tracta d'aconseguir conductors professionals millor qualificats i adaptats a les noves exigències del mercat del transport per carretera i, en definitiva, millorar la qualitat i la seguretat tant del trànsit, com dels mateixos conductors.
Qualsevol conductor de la Unió Europea que està en possessió del permís de conducció de qualsevol de les categories C, C+E, D i D+E i condueixi vehicles d'empreses establertes en qualsevol Estat membre de la Unió Europea, siguin de transport públic o privat, llevat que es tracti d'algun dels vehicles exempts. S'aplica també als conductors nacionals de tercers països empleats o utilitzats per una empresa establerta en un Estat membre de la UE. Conductors estrangers per als quals resulti necessari sol·licitar un certificat de conductor estranger o certificat de conductor de tercers països.
Hi ha dos tipus de cursos CAP: Els cursos de formació inicial (que han de fer aquells conductors que obtinguin el permís de conduir a partir de les dates d'entrada en vigor del CAP) i els cursos de formació contínua o de renovació (que ho han de fer tots els conductors professionals cada cinc anys durant tota la seva vida professional).
Hi ha dos tipus de cursos de formació inicial CAP: cursos CAP d'autobús (CAP de transport de viatgers) i cursos CAP de camió (CAP de transport de mercaderies). Per ser conductor professional d'autobusos de forma legal s'ha de tenir el CAP d'autobús (CAP de transport de viatgers) i el permís de conduir de la classe D. Per ser conductor de camions o tràiler s'ha de tenir el CAP de camió (CAP de transport de mercaderies) i el permís de conduir de la classe C o C+E.

Pròxims cursos

Consulta els nostres pròxims cursos de manera senzilla a través d'aquesta plana i demana'ns informació en el cas que la necessitis.

Finançament

Necessites finançament per poder realitzar un curs?, contacta amb nosaltres per a poder tenir les millors condicions possibles.


  Contacta amb nosaltres

  Si estàs interessat en els nostres cursos, vols rebre més informació o tens algun dubte o consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres i ens ocuparem de tot. Estarem encantats d'atendre't.

  Estem a Tarragona

  Ramón i Cajal núm 27
  43001 Tarragona

  Truca'ns avui

  Telèfon: 977 211 501

  Envia'ns un e-mail

  administracio@autoescolasabat.com